Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Wat is mijn rol

In elk BDSM spel zijn er twee rollen, de rol van de dom en de rol van de sub. De dom is de man/vrouw die de controle en macht heeft in het spel, de sub daarentegen speelt de onderdanige rol en is dus onderdanig (in welke vorm dan ook) aan de dom. Deze rolverdeling is onmisbaar in bijna elke variant van het BDSM.

Dom = Dominant

De dom is de baas tijdens het spel en bepaalt hoe het spel verloopt. Uiteraard is hierin het respecteren van elkaars grenzen erg belangrijk. Doordat de dom de controle en macht heeft tijdens het spel, is hij of zij ook verantwoordelijk voor de veiligheid. Je kan natuurlijk voorstellen dat vooral bij BDSM spelletjes waar het bewegen onmogelijk wordt gemaakt (bondage, gebruik van boeien en discipline) het belangrijk is dat de dom weet wat hij doet en de sub snel kan bevrijden. De dom (mannelijke dom) of domina (vrouwelijke dom) is dus de baas en zal dit ook laten merken. In het BDSM heeft deze rol dus een belangrijke inhoud, want je kan wel stellen dat elk onderdeel van het BDSM (afgezien van masochisme, later meer informatie hierover) tot uiting komt bij de dom, toch lichten wij één specifiek onderdeel extra uit. De letter S in BDSM staat voor sadisme. Sadisme is kort gezegd het genieten van toebrengen van fysieke pijn, vernederingen of het laten ondergaan van ongemak door de sub. De dominante rol is dus een goede manier om je sadistische fantasieën of wensen uit te laten komen. Maak als dom duidelijk afspraken over de inhoud van het spel en spreek samen een stopwoord of stopteken af.

sub = submissive/onderdanig

Als er één de macht heeft, moet hij of zij dit natuurlijk wel kunnen laten blijken op iets of iemand en daar is helaas (of natuurlijk gelukkig) de sub het slachtoffer van. De sub (afkorting van submissive) heeft de onderdanige rol in het BDSM. Hij of zij wordt het bewegen onmogelijk gemaakt, moet pijnlijke straffen ondergaan, wordt vernederd of moet erotische opdrachten voldoen die de dom oplegt. De sub haalt hieruit zijn of haar erotisch genot en ondergaat met plezier de straffen of opdrachten van de sub. De letter M in BDSM staat voor masochisme. Deze term houdt in dat iemand het fijn vindt om gedomineerd, gekleineerd of gestraft te worden. Dit kunnen natuurlijke extreme vormen van pijn en/of ongemak zijn of natuurlijk onschuldig door bijvoorbeeld een kietelaar, SM zweepje of BDSM paddle.

Wat is switch?

Je spreekt over switch bij BDSM als de rollen tijdens het spel worden omgedraaid. Dus de sub wordt de dom en de dom wordt de sub. Je spreekt hier dan ook wel over sadomasochisme (combinatie van sadisme en masochisme). Dit is vooral voor stelletjes een goede manier om beide spectrums van BDSM te ondergaan. Dat meestal de rol van de dom gespeeld wordt door de man of vrouw die de broek aan heeft in de relatie is een gegeven. Maar draai de rollen eens om en je zal merken dat dit veel spanning en sensatie oplevert. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om elkaar te pesten en de grenzen van erotisch genot samen op te zoeken door de rolverdeling af te wisselen.

Vorige BDSM Etiquette

Geef een antwoord

Inhoudsopgave

Momenteel heeft BDSMBOOK

59  

Leden.

New Report

Close